65,90 zł
Spirulina - to rodzaj niebiesko–zielonych, mikroskopijnych alg z grupy sinic, które są bogatym źródłem pełnowartościowego białka, a także łatwo przyswajalnych dla organizmu witamin.
New product
Uwaga: ostatnie sztuki na magazynie!
Availability date:
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 4 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 4 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 1,20 zł.
Spirulina to niebieskawo-zielona słodkowodna mikro alga z grupy sinic o bardzo cennych właściwościach i szerokim zastosowaniu.
Systematyczna suplementacja spiruliną jest skuteczna przy niedoborach witamin i minerałów. Dodatkowo, spirulina zawiera łatwo przyswajalne białko, kwas gamma linolenowy, przeciwutleniacze oraz chlorofil.
Ze względu na bogactwo wartości odżywczych, spirulina stosowana jest nie tylko w dietetyce, ale też kosmetologii. Sproszkowaną spirulinę można pomieszać z odrobiną wody i oliwy lub oleju i użyć jako maseczki do twarzy.
» Uwagi dodatkowe:
Kraj pochodzenia | Chiny |
Masa netto | 500 g |
Ilość tabletek w opakowaniu | 2000 szt |
Postać | Tabletki |
Składniki | Spirulina sproszkowana (Arthrospira plantesis L.) substancje przeciwzbrylające – dwutlenek krzemu, sole magnezowe kwasów tłuszczowych |
Stosowanie | Spożywać 12 tabletek dziennie tj. 4 tabletki trzy razy dziennie w trakcie posiłku, popijając dużą ilością wody. |
Dostępne wielkości opakowań | 400 szt, 2000 szt |
Uwagi | Nie należy przekraczać zalecanej maksymalnej porcji dziennej. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. |
Przeciwwskazania | Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu. |
Przechowywanie | W szczelnym opakowaniu, miejscu suchym, niedostępnym dla małych dzieci. |
Informacja o alergenach | Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów (w tym orzechów arachidowych), migdałów, glutenu, sezamu i soi. |
Przeznaczenie | spożywcze |