Mąka orkiszowa typ 1850 razowa 1000 g

13,00 zł

Nasza mąka orkiszowa gruboziarnista pochodzi z pełnowartościowej polskiej pszenicy, wolnej od zanieczyszczeń i z natury niewymagającej nadprogramowego nawożenia. Mąka jest mielona na Podbeskidziu według tradycyjnego procesu produkcji i zachowuje na długo swoje prozdrowotne właściwości.

More details

New product

zapytaj sprzedawcę o dostępność produktu. w obecnej chwili nie ma towaru a po jego zamówieniu wysyłka może się wydłużyć.

dodaj do koszyka strzałka

Nie ma punktów za ten produkt.


Do czego mąka orkiszowa?

Razowa mąka orkiszowa to niezbędny składnik każdej dobrze zbilansowanej diety. Wypieki z grahamu, których podstawą może być gruboziarnisty orkisz typu 1850, są bogate w cenne makroelementy i usprawniają perystaltykę jelitową ze względu na dużą zawartość błonnika. Takie pieczywo pachnie rześko, ma przyjemny orzechowy aromat, który doskonale łączy się z przyprawami korzennymi. Stosując orkisz, nadasz słodkim naleśnikom ciekawej, kruchej konsystencji, a ich barwa przybierze piękny opalizujący kolor.
 

Dla kogo mąka orkiszowa?

Właściwości naszego orkiszu docenią przede wszystkim diabetycy  razowe wypieki orkiszowe mają niski IG rekomendowany przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne, wolno się wchłaniają, stabilizując poziom cukru we krwi. Sportowców zainteresuje natomiast fakt, że w 100 g produktu znajduje się około 11,5 g białka łatwo przyswajalnych aminokwasów. Osoby pragnące pobudzić pracę układu trawiennego zwrócą uwagę na wysoki procent błonnika pokarmowego zawartego w drobnych cząstkach otrąb naszej mąki.



Wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna: 1302kJ/311kcal
Tłuszcz: 2,1 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 71,2 g
W tym cukry: 3 g
Białko: 11,5 g
Błonnik: 7,6 g
Sól: < 0,001 g
Kraj pochodzeniaPolska, Węgry
Masa netto1000 g
PostaćMąka
Składniki100% Mąka orkiszowa typ 1850 razowa
StosowaniePonadto świetnie nadaje się również do produkcji makaronów i ciastek (wafli).
Dostępne wielkości opakowań500 g, 1000 g
PrzeciwwskazaniaDo bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu.
PrzechowywaniePomieszczenia suche, czyste, chronione od światła.
Informacja o alergenachZawiera gluten. Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów (w tym orzechów arachidowych),migdałów, gorczycy sezamu i soi.
Przeznaczeniespożywcze

Napisz opinię

Mąka orkiszowa typ 1850 razowa 1000 g