Mąka orkiszowa typ 1850 razowa 500 g

5,00 zł

Nasza mąka orkiszowa gruboziarnista pochodzi z pełnowartościowej polskiej pszenicy, wolnej od zanieczyszczeń i z natury niewymagającej nadprogramowego nawożenia. Mąka jest mielona na Podbeskidziu według tradycyjnego procesu produkcji i zachowuje na długo swoje prozdrowotne właściwości.

More details

Grupa MTS

New product

dodaj do koszyka strzałka

Nie ma punktów za ten produkt.


Do czego mąka orkiszowa?

Razowa mąka orkiszowa to niezbędny składnik każdej dobrze zbilansowanej diety. Wypieki z grahamu, których podstawą może być gruboziarnisty orkisz typu 1850, są bogate w cenne makroelementy i usprawniają perystaltykę jelitową ze względu na dużą zawartość błonnika. Takie pieczywo pachnie rześko, ma przyjemny orzechowy aromat, który doskonale łączy się z przyprawami korzennymi. Stosując orkisz, nadasz słodkim naleśnikom ciekawej, kruchej konsystencji, a ich barwa przybierze piękny opalizujący kolor.
 

Dla kogo mąka orkiszowa?

Właściwości naszego orkiszu docenią przede wszystkim diabetycy  razowe wypieki orkiszowe mają niski IG rekomendowany przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne, wolno się wchłaniają, stabilizując poziom cukru we krwi. Sportowców zainteresuje natomiast fakt, że w 100 g produktu znajduje się około 11,5 g białka łatwo przyswajalnych aminokwasów. Osoby pragnące pobudzić pracę układu trawiennego zwrócą uwagę na wysoki procent błonnika pokarmowego zawartego w drobnych cząstkach otrąb naszej mąki.



Wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna: 1302kJ/311kcal
Tłuszcz: 2,1 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 71,2 g
W tym cukry: 3 g
Białko: 11,5 g
Błonnik: 7,6 g
Sól: < 0,001 g
Kraj pochodzenia Polska, Węgry
Masa netto 500 g
Postać Mąka
Składniki 100% Mąka orkiszowa typ 1850 razowa
Stosowanie Ponadto świetnie nadaje się również do produkcji makaronów i ciastek (wafli).
Dostępne wielkości opakowań 500 g, 1000 g
Przeciwwskazania Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu.
Przechowywanie Pomieszczenia suche, czyste, chronione od światła.
Informacja o alergenach Zawiera gluten. Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów (w tym orzechów arachidowych),migdałów, gorczycy sezamu i soi.
Przeznaczenie spożywcze

Napisz opinię

Mąka orkiszowa typ 1850 razowa 500 g