19,00 zł
Komosa ryżowa - gatunek rośliny należącej do rodziny kosmowatych. Nasiona oraz młode liście są jadalne. Bogata w węglowodany, białko, witamine C oraz prowitamine A.
New product
Uwaga: ostatnie sztuki na magazynie!
Availability date:
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 1 punkt lojalnościowy. Twój koszyk wyniesie 1 punkt lojalnościowy które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,30 zł.
Komosa ryżowa, zwana inaczej komosą białą, wytwarza bogate w skrobię nasiona, lecz w rzeczywistości nie jest zbożem. Nie zawiera glutenu dzięki czemu może być bezpiecznie stosowana przez osoby z celiakią.
To także źródło mikroelementów takich jak magnez, żelazo, miedź, fosfor, wapń, witamin z grupy B - w tym także witaminę B6 oraz witaminę E.
Komosa Ryżowa cechuje się niskim indeksem glikemicznym, a jej spożycie nie powoduje gwałtownych skoków poziomu cukru we krwi.
Kraj pochodzenia | Peru, Paragwaj, Argentyna - w zależności od partii. |
Masa netto | 1000 g |
Postać | Ziarno |
Składniki | Komosa ryżowa biała 100% |
Stosowanie | Ziarna przed gotowaniem należy dobrze wypłukać pod bieżącą wodą. Gotować 10-15 minut pod przykryciem. |
Dostępne wielkości opakowań | 250 g, 500 g, 1000 g |
Przeciwwskazania | Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu. |
Przechowywanie | Pomieszczenia suche, czyste, chronione od światła. |
Informacja o alergenach | Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów (w tym orzechów arachidowych),migdałów, glutenu, sezamu i soi. |
Przeznaczenie | spożywcze |