7,00 zł
Pełnoziarnista kasza jęczmienna pęczak wytwarzana ze szlachetnej odmiany zboża: jęczmienia wielorzędowego (szklistego). Otrzymana z niego kasza zachowuje sypkość po ugotowaniu i ma wyższą wartość odżywczą (zawiera więcej białek i witamin z grupy B, a także żelazo, fosfor, miedź i potas). Spośród kasz jęczmiennych posiada najwięcej wartości odżywczych, a przy tym jest smaczna i pożywna.
New product
Uwaga: ostatnie sztuki na magazynie!
Availability date:
Nie ma punktów za ten produkt.
Kasza jęczmienna pęczak produkowana jest z całych, nierozdrobnionych ziaren jęczmienia, poddanych sortowaniu i obłuszczaniu. Posiada niską zawartość tłuszczu i cukrów. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Jest źródłem magnezu, fosforu i żelaza. Doskonale komponuje się zarówno z tradycyjnymi daniami mięsnymi jak i wegetariańskimi.
Ma wszechstronne zastosowanie w kuchni:
przygotowana na sypko stanowi: świetne uzupełnienie sałatek, zapiekanek, farszów, dodatek do sosów oraz potrawek warzywnych, wegetariańskich, mięsnych i grzybowych (np. do gulaszu, gołąbków, kaszanki, pasztetów, krokietów).
Nieugotowaną kaszę dodaje się do mięs w trakcie duszenia, a także zup (np. krupnik).
Kraj pochodzenia | Polska |
Masa netto | 1000 g |
Postać | Ziarno |
Składniki | Kasza pęczak 100% |
Stosowanie | Jako składnik dań głównych na ostro i słodko, jako dodatek do sałatek. |
Stosowanie | Przed gotowaniem kaszę należy przepłukać (płukać do momentu, aż woda będzie czysta). |
Dostępne wielkości opakowań | 500g, 1000g |
Przeciwwskazania | Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu. |
Przechowywanie | Pomieszczenia suche, czyste, chronione od światła. |
Informacja o alergenach | Produkt zawiera gluten. Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów (w tym orzechów arachidowych),migdałów, sezamu i soi. |
Przeznaczenie | spożywcze |