9,00 zł
Nasz ryż brązowy zbierany jest w nizinnych obszarach Pendżabu – regionie niezwykle bogatym w minerały – dzięki czemu możemy sprzedawać produkt jakościowo najlepszy. Jego oryginalny smak i szerokie zastosowanie sprawiają, że na Twoim stole zagości to, co w naturze najlepsze.
New product
Uwaga: ostatnie sztuki na magazynie!
Availability date:
Nie ma punktów za ten produkt.
Wyjątkowość ryżu brązowego, który podawać możemy w towarzystwie warzyw, mięs i serów, zawdzięczamy jego dziewiczej otoczce, nadającej mu piękną złocistobrązową barwę. Bogata w błonnik, cenne makroelementy i witaminy, chroni ziarno przed utratą podłużnego kształtu po ugotowaniu oraz nadaje mu pożądaną jędrność. Dzięki ryżowi brązowemu sałatki i aromatyczne stir fries pozostaną sypkie, a zupy i risotta zyskają nietuzinkowy migdałowy posmak.
Nieoczyszczony ryż brązowy to doskonała opcja węglowodanowa dla diabetyków oraz osób mających kłopoty z perystaltyką jelit – naturalne otręby ryżu brązowego zawierają dużo drogocennego błonnika, który spowalnia proces trawienia, dzięki czemu IG naszego posiłku będzie znacząco niższe. Ugotowany ryż brązowy, ze względu na swoje właściwości odżywcze, stanowi idealną bazę do posiłków potreningowych, w dużych ilościach stosują go na co dzień sportowcy, jest on jednym z naturalnych źródeł witaminy B w diecie wegetarian. Ryż brązowy jest produktem bezglutenowym, bez obaw mogą go więc spożywać osoby chore na celiakię.
Kraj pochodzenia | Pakistan |
Masa netto | 1000 g |
Postać | Ziarno |
Składniki | Ryż naturalny (brązowy) 100% |
Stosowanie | Jako składnik dań głównych na ostro i na słodko, a także sałatek, farszów. |
Dostępne wielkości opakowań | 500g, 1000g |
Przeciwwskazania | Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. |
Przechowywanie | Pomieszczenia suche, czyste, chronione od światła. |
Informacja o alergenach | Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów (w tym orzechów arachidowych),migdałów, glutenu, sezamu i soi. |
Przeznaczenie | spożywcze |