5,20 zł
Soczewica zielona Grupy MTS to doskonały pomysł na zdrowy obiad. Starannie wyselekcjonowane ziarna sprowadzamy od zaufanych polskich rolników, dzięki czemu możesz na co dzień cieszyć się bogactwem mikroelementów w zupach, farszach i jednogarnkowych potrawach.
New product
Uwaga: ostatnie sztuki na magazynie!
Availability date:
Nie ma punktów za ten produkt.
Zielona soczewica Grupy MTS to wyśmienity komponent każdej sycącej potrawy. Płaskie, okrągłe ziarenka naszej soczewicy nie wymagają namaczania, po ugotowaniu zaś zachowują swą jędrność i zachwycają sypką konsystencją. Delikatnie orzechowy posmak naszej soczewicy nada wyjątkowego aromatu domowym farszom i nadzieniom, zaś kremowe zupy i odżywcze gulasze uzyskają w końcu pożądaną gęstość. Soczewicę serwuj w towarzystwie mięs i warzyw o zdecydowanej kolorystyce – brunatne odcienie ziaren szczególnie pięknie zaprezentują się obok czerwonej marchewki czy żółtej papryki.
Soczewica zielona Grupy MTS to bogactwo mikroelementów i witamin, które dostajesz w naturalnie bezglutenowych ziarnach – produkt nadaje się do spożycia przez chorych na celiakię. Zawartość folianów (kwas foliowy) docenią zwłaszcza kobiety w ciąży, zaś 24 g łatwo przyswajalnego białka zadowolą każdego sportowca i wegetarianina. Zamień ziemniaki lub ryż na soczewicę, jeśli brakuje Ci fosforu lub żelaza, zadbaj o dobre trawienie z przyzwoicie wysoką dawką naturalnego błonnika.
Kraj pochodzenia | Polska |
Masa netto | 500 g |
Postać | Ziarno |
Składniki | 100% Soczewica zielona |
Stosowanie | Jako składnik zup, past, dodatek do mięsa, do przygotowywania dań głównych. |
Stosowanie | Soczewicę należy gotować ok. 30 minut w niewielkiej ilości wody, często mieszając. Pod koniec gotowania posolić. |
Dostępne wielkości opakowań | 500g, 1000g |
Przeciwwskazania | Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. |
Przechowywanie | W szczelnym opakowaniu, miejscu suchym, niedostępnym dla małych dzieci. |
Informacja o alergenach | Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów (w tym orzechów arachidowych), migdałów, glutenu, sezamu i soi. |
Przeznaczenie | spożywcze |