Soczewica czerwona 500 g

6,20 zł

Soczewica czerwona Grupy MTS to wysoka dawka składników odżywczych płynąca z naturalnie bezglutenowych nasion. Dorastające w najodpowiedniejszym dla nich, umiarkowanym klimacie Kanady i pozyskiwane tylko z roślin wolnych od GMO, zachwycają swoim szerokim zastosowaniem i głębią smaku.

More details

Grupa MTS

New product

dodaj do koszyka strzałka

Nie ma punktów za ten produkt.


Do czego soczewica czerwona?

Rudawy pomarańcz naszej soczewicy wyjątkowo dobrze komponuje się w potrawach wymagających zdecydowanej linii kolorystycznej i wyrazistego, orzechowego smaku. Płaskie, zaokrąglone ziarenka soczewicy czerwonej nie wymagają wcześniejszego namaczania, dzięki czemu użyjesz ich zawsze wtedy, gdy jesteś w pośpiechu ­– część z nich rozłóż na talerzu w towarzystwie świeżych i kolorowych surówek lub polej mięsnym sosem, aby uzyskać wyjątkowo soczyste i sycące danie, resztę możesz zmielić i dodać do ulubionych farszy lub pasztetów, które uzyskają spójnej i puszystej konsystencji. Zblendowana soczewica nadaje pożądanej gęstości domowym zupom i kremom, które już niebawem staną się Twoją specjalnością.

 

Dla kogo soczewica czerwona?

Doceniona przez wegetarian soczewica czerwona to prawdziwe bogactwo łatwo przyswajalnego białka (24 g) i mikroelementów, co sprawia, że roślina jest nierozłącznym składnikiem codziennej diety sportowców oraz osób aktywnych. Rekomendowana kobietom w ciąży ze względu na zawartość folianów (kwas foliowy) oraz alergikom – produkt nie zawiera glutenu. Warto również przypomnieć o dużej dawce błonnika, który przyswajamy wraz z jedzeniem soczewicy, co bezpośrednio wypływa na prawidłową perystaltykę jelit i obniża IG posiłku.



Wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna: 1499kJ/358kcal
Tłuszcz: 2,17 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,38 g
Węglowodany: 63,1 g
W tym cukry: 2,03 g
Błonnik: 10,8 g
Białko: 24,91 g
Sól:  0,02 g
Kraj pochodzenia Kanada
Masa netto 500 g
Postać Ziarno
Składniki Soczewica czerwona 100%
Stosowanie Do zup, sałatek, gulaszu.
Stosowanie Soczewicę należy gotować ok. 10-15 minut w niewielkiej ilości wody, często mieszając. Pod koniec gotowania posolić.
Dostępne wielkości opakowań 250 g, 500 g, 1000 g
Przeciwwskazania Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników.
Przechowywanie W szczelnym opakowaniu, miejscu suchym, niedostępnym dla małych dzieci.
Informacja o alergenach Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów (w tym orzechów arachidowych),migdałów, glutenu, sezamu i soi.
Przeznaczenie spożywcze

Napisz opinię

Soczewica czerwona 500 g