FRUPP to pierwszy dostępny na rynku baton ze świeżych owoców.
Jest produkowany z wykorzystaniem liofilizacji – techniki bardzo bezpiecznej dla wartości odżywczych zawartych w owocach i warzywach. Baton ma masę od 10 do 20 g i jest dostępny w 6 popularnych smakach:
- truskawkowym (produkt bezglutenowy; nr licencji: PL-064-030),
- malinowym (produkt bezglutenowy; nr licencji: PL-064-031),
- wiśniowym (produkt bezglutenowy; nr licencji: PL-064-032),
- banan – marakuja – marchew (produkt bezglutenowy; nr licencji: PL-064-033)
- ananasowym z bakaliami – NOWOŚĆ (produkt bezglutenowy; nr licencji: PL-064-056)
- wiśnia – kakao – ostra papryka – NOWOŚĆ (produkt bezglutenowy; nr licencji: PL-064-055)
Jeden baton FRUPP zawiera tylko 35-37 kcal (88 kcal w przypadku smaku ananasowego z bakaliami), dlatego jest pyszną alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy oraz słonych przekąsek.
FRUPP to pyszna i wartościowa przekąska, będąca bogatym źródłem błonnika oraz antyoksydantów. Można spożywać go także jako dodatek do musli, jogurtu czy deserów oraz zrobić z niego smaczny koktajl owocowy. Rozpuszczony w wodzie i zamrożony świetnie smakuje jako lodowy sorbet.
Chcesz dowiedzieć się więcej o naszym nowym produkcie?
Zapraszamy na przygotowaną specjalnie z myślą o naszych klientach stronę FRUPP’a.