Olej ze słodkich migdałów 100 ml

9,28 zł

Olej ze słodkich migdałów - zawiera kwas oleinowy, linolowy oraz witaminy: A, B1, B2, B6, D i E. Regularne stosowanie korzystnie wpływa na wygląd skóry, wyraźnie ją, wygładza i nawilża.

More details

New product

dodaj do koszyka strzałka

Nie ma punktów za ten produkt.


Olej migdałowy otrzymywany jest w procesie tłoczenia nasion drzewa migdałowego – odmiany słodkiej. Olej ze słodkich migdałów posiada bursztynową barwę oraz delikatny zapach. W jego składzie zawarte są cenne nienasycone kwasy tłuszczowe (oleinowy i linolowy), witaminy (A, B, D, E) składniki mineralne i proteiny. Używany jest do produkcji perfum, mydeł, kremów, balsamów, preparatów do włosów czy olejków do masażu.

Jest odpowiedni do pielęgnacji każdego typu skóry, a szczególnie polecany do skóry delikatnej (u noworodków, małych dzieci, ale też osób z cerą wrażliwą i skłonną do alergii). Zalecany jest również dla cery dojrzałej, jak również dla kobiet w ciąży.

Olejek ze słodkich migdałów świetnie pielęgnuje i odżywia przesuszone, matowe włosy. Przynosi też ukojenie spierzchniętym ustom czy dłoniom.

Doskonały do masażu ciała, zapewnia stosowny poślizg, a przy okazji pielęgnuje skórę. Dodając do niego parę kropel olejku eterycznego o pożądanym typie dodatkowo wzbogacamy jego działanie i zapach.

Kraj pochodzeniaWłochy
Masa netto100 ml
PostaćOlej
RodzajRafinowany
SkładnikiPrunus Amygdalus Dulcis Oil
StosowanieNanieść na skórę ciała niewielką ilość oleju i delikatne wmasować.
Dostępne wielkości opakowań50 ml, 100 ml
PrzeciwwskazaniaNie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników.
PrzechowywaniePrzechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu. Chronić przed światłem.
Przeznaczeniekosmetyczne

Napisz opinię

Olej ze słodkich migdałów 100 ml