Olej z pestek moreli nierafinowany 100 ml

17,75 zł

Olej z pestek moreli to nierafinowany wyciąg z nasion rośliny Prunus armeniaca. Dzięki tłoczeniu na zimno z najlepszej jakości włoskich pestek zachowuje on cenne składniki odżywcze, które niezbędne są w skutecznej pielęgnacji skóry: nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminy E i A. Sto procent naturalnego olejku w zawrotnie niskiej cenie – by każdy mógł sobie pozwolić na wartościowy kosmetyk.

More details

Grupa MTS

New product

dodaj do koszyka strzałka

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 1 punkt lojalnościowy. Twój koszyk wyniesie 1 punkt lojalnościowy które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,30 zł.


Zastosowanie oleju z pestek moreli:

Olej z pestek moreli gorzkiej Grupy MTS to wydajna i skuteczna pomoc w codziennej pielęgnacji – używa się go na twarz oraz do włosów i rzęs. Bezwonny, złocistopomarańczowy olejek szybko się wchłania, nie pozostawia tłustego filmu, dzięki czemu wyjątkowo dobrze sprawdza się jako naturalny preparat odżywczy do cery suchej i zniszczonej – szczególnie warto używać go na noc, by wszystkie składniki odżywcze zdążyły się wchłonąć.  Zachwycająco lekka, płynna konsystencja olejku morelowego sprawdza się przy wieczornym demakijażu twarzy, penetruje wgłębienia i oczyszcza zatkane pory z nadmiaru sebum. Olejek jest bardzo wydajny – dosłownie kilka kropel wystarczy, by równomiernie rozprowadzić go na całej skórze głowy czy wetrzeć w rozdwojone i porowate końcówki włosów, które lepiej się rozczesują i układają. W profesjonalnych salonach kosmetycznych olejek z pestek moreli znajduje swoje zastosowanie przede wszystkim do masażu, przy aromaterapii oraz jako specyfik zmiękczający i wygładzający do paznokci.
 

Właściwości olejku z pestek moreli:

W tradycyjnej medycynie orientalnej olejek morelowy stosowany jest przeciw łupieżowi, czyrakom i ropnym pryszczom. Przeciętna pestka moreli zwyczajnej zawiera 40–50% naturalnych tłuszczy, w skład których wchodzą niezbędne dla organizmu człowieka kwasy tłuszczowe m.in. kwas oleinowy, palmitynowy i γ-linolenowy. Braki tego ostatniego sprawiają, że skóra staje się sucha, traci jędrność i odporność, jest podatna na powstawanie zmarszczek. Właśnie dlatego olejek z pestek moreli poleca się w szczególności osobom starszym i przepracowanym, których naskórek potrzebuje odpowiedniego nawilżenia i odżywienia. Kompleks witamin A (retinol) i E o działaniu antyoksydacyjnym wspomaga zaś regenerację i odbudowę włosów, co sprawia, że preparat ten chętnie wykorzystuje się jako naturalną odżywkę do włosów farbowanych, łamliwych i wysokoporowatych.
Data ważności: 31.12.2017
Kraj pochodzenia Włochy
Masa netto 100 ml
Postać Olej
Rodzaj Tłoczony na zimno
Składniki Prunus Armeniaca Kernel Oil
Stosowanie Niewielką ilość nanieś na skórę i delikatnie wmasuj. Olejek nie pozostawi tłustego filmu i szybko się wchłonie.
Dostępne wielkości opakowań 50 ml, 100 ml
Przeciwwskazania Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników.
Przechowywanie W temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu i z dala od światła.
Przeznaczenie kosmetyczne

Napisz opinię

Olej z pestek moreli nierafinowany 100 ml