Olej rycynowy 100 ml

6,37 zł

Olej rycynowy - produkt roślinny posiadający szerokie spectrum zastosowania.

More details

New product

dodaj do koszyka strzałka

Nie ma punktów za ten produkt.


Olej rycynowy jest pozyskiwany z nasion rośliny o nazwie rącznik pospolity występującej w Indiach i Afryce. Jest bardzo popularny i stosowany na szeroką skalę w przemyśle kosmetycznym jako składnik kremów, mydeł, masek, pomadek czy błyszczyków.

Olejek ze względu na swoje właściwości nadaje się do skóry wrażliwej. Stosowany jako płyn oczyszczający i do demakijażu, skutecznie zmywa makijaż i czyści skórę, nie zaburzając przy tym gospodarki lipidowej i wydzielania sebum. Mogą go bezpiecznie stosować osoby z cerą mieszaną i trądzikową.

Olejek rycynowy doskonale sprawdza się nie tylko w pielęgnacji skóry, ale również włosów, brwi, rzęs oraz paznokci.

Kraj pochodzenia Indie
Masa netto 100 ml
Postać Olej
Rodzaj Tłoczony na zimno
Składniki Ricinus Communis Oil
Stosowanie Włosy: nanieść porcję oleju na końcówki włosów, pozostawić na jakiś czas (lub na całą noc), a następnie umyć włosy szamponem.
Stosowanie Brwi i rzęsy: po dokładnym zmyciu makijażu nałożyć porcję oleju za pomocą np. czystej szczoteczki od tuszu. Można stosować także na popękane pięty.
Dostępne wielkości opakowań 50 ml, 100 ml
Przeciwwskazania Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników.
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu. Chronić przed światłem.
Przeznaczenie kosmetyczne

Napisz opinię

Olej rycynowy 100 ml