18,90 zł
New product
Uwaga: ostatnie sztuki na magazynie!
Availability date:
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 1 punkt lojalnościowy. Twój koszyk wyniesie 1 punkt lojalnościowy które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,30 zł.
Komosa ryżowa – gatunek rośliny jednorocznej; w różnych systemach klasyfikacyjnych zaliczany do rodziny komosowatych lub szarłatowatych. Uprawiany w Ameryce Południowej
Zastosowanie
Stosuję się głównie jako dodatek do dań. Można nią wzbogacić zupę, dodać do surówki lub sałatki. Praktycznie nie pęcznieje podczas gotowania, zachowuje twardość i chrupkość. Gotuje się ją ok 20 minut.Po ugotowaniu najlepiej zostawić w garnczku pod przykryciem .
Wartość odżywcza produktu | W 100 g | W porcji dziennej 50 g | % RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna | 1570 kJ/ 375kcal | 785kJ/ 187 kcal | 9,35% |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,25 g 0,0 g | 3,125 g 0,0 g | 4,46 % 0 % |
Węglowodany - w tym cukry | 64,58 g 0,0 g | 32,29 g 0,0 g | 12,42 % 0 % |
Błonnik | 6,2 g | 3,1 g | - |
Białko | 14,12 g | 7,06 g | 14,00% |
Sól | 0,012g | 0,006 g | < 1 % |
Możliwe naturalne odchylenia.** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. *RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).