11,00 zł
New product
Uwaga: ostatnie sztuki na magazynie!
Availability date:
Nie ma punktów za ten produkt.
Płatki jaglane - wytwarzane są ze zboża. Produkt otrzymywany przez poddanie oczyszczonego i obłuszczonego
ziarna prosa hydrotermicznej obróbce, zgnieceniu na walcach i wysuszeniu
Stanowią żródło witamin , minerałów i prozdrowotnych właściwości.
Zastosowanie
Płatki jaglane to świetna alternatywa dla kanapek czy zwykłych i nie zawsze zdrowych płatków śniadaniowych .
Dzięki bogatej zawartości składników odżywczych , stanowią bardzo pożywny i zdrowy posiłek.
Mogą być gotowane na wodzie , mleku czy stosowane jako dodatek do jogurtu.
Dobrze smakują z tartym jabłkiem i cynamonem . Płatki jaglane mogą służyć jako zdrowa forma panierki.
Źródło białka
Źródło błonnika pokarmowego
Wartość odżywcza produktu | W 100 g | W porcji 50 g | %RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna | 1449 kJ/346 kcal | 725 kJ/173 kcal | 9% |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,9 g 0,6 | 1,5 g 0,3 g | 2% 2% |
Węglowodany - w tym cukry | 71,6 g 0,1g | 35,8 g <0,1 g | 14% <1% |
Błonnik | 3,2 g | 1,6 g | - |
Białko | 10,5 g | 5,3 g | 11% |
Sól | 0,01 g | <0,01 g | <1 % |
Witaminy i składniki mineralne | W 100 g | %RWS* w 100 g | W porcji 50 g |
Tiamina (Wit. B1) | 0,73 mg | 66% | 0,37 mg |
Ryboflawina (Witamina B2) | 0,38 mg | 27% | 0,19 mg |
Witamina B6 | 0,75 mg | 54% | 0,38 mg |
Magnez | 100 mg | 27% | 50 mg |
Fosfor | 240 mg | 34% | 120 mg |
Cynk | 3,4 mg | 34% | 1,7 mg |
Możliwe naturalne odchylenia.**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.*RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).