RYŻ DO SUSHI 1KG

8,20 zł

RYŻ DO SUSHI 1KG

More details

New product

Nie ma punktów za ten produkt.


RYŻ DO SUSHI


Sushi to potrawa kojarzona przede wszystkim z kuchnią japońską. Tymczasem jej pierwowzór prawdopodobnie pochodzi z Chin. Mało kto wie także, że w Kraju Kwitnącej Wiśni uznawane jest ono za uliczny (i tani) fast food. Chociaż smak sushi budują dodatki, to jego najważniejszym elementem jest ryż.

Sushi, czyli kwaśny ryż

Ryż do sushi powinien być przede klejący, tak by zushi (czyli konkretne rodzaje sushi) się nie rozpadały. Jest to ważne ponieważ tradycyjnie krążki lepkiego ryżu z dodatkami należy spożywać palcami. Co ciekawe, za smak sushi odpowiadają także właściwe proporcje octu ryżowego i cukru, które dodaje się do ryżu. Naturalna uprawa tego zboża we Włoszech gwarantuje doskonałą jakość, przy zachowaniu rozsądnej ceny.

Wartość odżywcza produktu

W 100 g

W porcji 50 g

%RWS* w 50 g

Wartość energetyczna

1547 kJ/370 kcal

773,5 kJ/185 kcal

9 %

Tłuszcz

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,6 g

0,2 g

0,3 g

0,1 g

<1 % %

<1 %

Węglowodany

- w tym cukry

81,7 g

0,20 g

40,85 g

0,10 g

15 %

< 1 %

Błonnik

2,8 g

1,4 g

-

Białko

6,8 g

3,40 g

7%

Sól

0 g

0 g

-

Możliwe naturalne odchylenia.*RWS Referencyjna Wartość Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)

Napisz opinię

RYŻ DO SUSHI 1KG