9,50 zł
New product
Uwaga: ostatnie sztuki na magazynie!
Availability date:
Nie ma punktów za ten produkt.
Składniki: Fasola
Zastosowanie: Różne gatunki fasoli charakteryzują się różną wielkością oraz kolorem.
Fasola zawiera sporo białka roślinnego, które jest łatwo przyswajane przez ludzi i z powodzeniem może zastąpić białko zwierzęce.
Fasola jest naturalnym źródłem:
Wartość odżywcza produktu | W 100 g | W porcji 50 g | %RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna | 1203 kJ / 288 kcal | 602 kJ / 144 kcal | 7 % |
Tłuszcz w tym nasycone | 1,6 g 0,2 g | 0,8 g 0,1 g | 1 % 1 % |
Węglowodany w tym cukry | 61,6 g 2,7 g | 30,8 g 1,35 g | 12 % 2 % |
Błonnik | 15,7 g | 7,85 g | - |
Białko | 21,4 g | 10,07 g | 20 % |
Sól** | 0,05 g | 0,03 g | < 1 % |
Możliwe naturalne odchylenia. **Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.*RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacja o alergenach – W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały,produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produktyzawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.