Przepisy

Przepisy

RUCHE SERDUSZKA Z POSYPKĄ Z FRUPP’A

SKŁADNIKI

Ciasto:

  • koncentrat ciasta kruchego 200 g Celiko
  • 2 żółtka
  • 50 g masła lub margaryny do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego Celiko
  • 1 łyżka wody
  • Mąka bezglutenowa do podsypania przy wałkowaniu

Lukier:

  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka gorącej wody
  • 1 baton FRUPP wiśniowy – do posypania

WYKONANIE:
Do miski przesiej koncentrat mąki, dodaj żółtka, masło, cukier wanilinowy i 1 łyżkę wody. Zagnieć ciasto.
Gotowe ciasto rozwałkuj na grubość 3-4 mm i wytnij foremką serduszka.
Rozgrzej piekarnik do 180 0C i włóż do niego ciasteczka. Piecz ok. 10-12 min.
Gotowe ciasteczka polukruj i posyp rozkruszonym Fruppem.