Ładowanie...
Bakalie to suszone owoce, nasiona, pestki i orzechy. Stanowią zdrową i wartościową przekąskę, sprawdzają się jako dodatek do ciast i deserów, ale także do dań wytrawnych (sałatek, makaronów, mięs, zup). Ich cenne właściwości wynikają z dużej zawartości zdrowych nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz błonnika.
Orzech Brazylijski - w tych niewielkich orzechach tkwi wielka moc witamin. Ponadto orzechy brazylijskie zawierają węglowodany, błonnik, kwasy organiczne, sporo selenu i niewielkie ilości potasu, fosforu, magnezu, wapnia, żelaza i cynku.
Orzechy włoskie - sięgając po nie dostarczamy organizmowi sporo żelaza, wapnia, potasu, magnezu i cynku. A także witaminy E, bez której nasza skóra często choruje. Orzechy te zawierają również sporo witamin z grupy B oraz wspomagający prawidłowe trawienie błonnik.
Orzechy włoskie - sięgając po nie dostarczamy organizmowi sporo żelaza, wapnia, potasu, magnezu i cynku. A także witaminy E, bez której nasza skóra często choruje. Orzechy te zawierają również sporo witamin z grupy B oraz wspomagający prawidłowe trawienie błonnik.
Orzechy włoskie - sięgając po nie dostarczamy organizmowi sporo żelaza, wapnia, potasu, magnezu i cynku. A także witaminy E, bez której nasza skóra często choruje. Orzechy te zawierają również sporo witamin z grupy B oraz wspomagający prawidłowe trawienie błonnik.
Migdały zawierają duże ilości błonnika, a także witaminę E, witaminę B2, wapń, cynk i magnez, które są mikroelementami niezbędnymi dla prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu.
Migdały zawierają duże ilości błonnika, a także witaminę E, witaminę B2, wapń, cynk i magnez, które są mikroelementami niezbędnymi dla prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu.