Ładowanie...
Amarantus popping to preparowane ziarna zboża zwanego szarłat (inaczej amarantus). W smaku ekspandowane nasiona amarantusa są neutralne i pasują do potraw zarówno słodkich jak i wytrawnych. Można je dodać do sałatki ziemniaczanej czy pieczonych jabłek a nawet szarlotki. Doskonale smakują jako dodatek do jogurtu lub musli.
Amarantus (Amaranthus cruentus) jest jedną z najstarszych roślin, które uprawia się na świecie(jego historia sięga około trzech tysięcy lat). Przed odkryciem Ameryki przez Kolumba stanowił on podstawowy element diety Majów, Azteków oraz Inków - czyli rdzennych mieszkańców Ameryki Południowej. Zboże XXI wieku, czyli amarantus charakteryzuje się wysokimi...
Amarantus (Amaranthus cruentus) jest jedną z najstarszych roślin, które uprawia się na świecie(jego historia sięga około trzech tysięcy lat). Przed odkryciem Ameryki przez Kolumba stanowił on podstawowy element diety Majów, Azteków oraz Inków - czyli rdzennych mieszkańców Ameryki Południowej. Zboże XXI wieku, czyli amarantus charakteryzuje się wysokimi...
Kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa, określana jest jako "królowa zbóż". Doskonała np. na śniadanie z jabłkami, gruszkami oraz suszonymi owocami (śliwki, morele, rodzynki). W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami.
Kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa, określana jest jako "królowa zbóż". Doskonała np. na śniadanie z jabłkami, gruszkami oraz suszonymi owocami (śliwki, morele, rodzynki). W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami.
Pełnoziarnista kasza jęczmienna pęczak wytwarzana ze szlachetnej odmiany zboża: jęczmienia wielorzędowego (szklistego). Otrzymana z niego kasza zachowuje sypkość po ugotowaniu i ma wyższą wartość odżywczą (zawiera więcej białek i witamin z grupy B, a także żelazo, fosfor, miedź i potas). Spośród kasz jęczmiennych posiada najwięcej wartości odżywczych, a...
Komosa ryżowa - gatunek rośliny należącej do rodziny kosmowatych. Nasiona oraz młode liście są jadalne. Bogata w węglowodany, białko, witamine C oraz prowitamine A.
Komosa ryżowa - gatunek rośliny należącej do rodziny kosmowatych. Nasiona oraz młode liście są jadalne. Bogata w węglowodany, białko, witamine C oraz prowitamine A.
Komosa ryżowa - gatunek rośliny należącej do rodziny kosmowatych. Nasiona oraz młode liście są jadalne. Bogata w węglowodany, białko, witamine C oraz prowitamine A.
Średnioziarnista mąka kokosowa to aromatyczny produkt stworzony z myślą o osobach poszukujących zdrowej alternatywy dla mąk zbożowych. Mielony w Polsce ze starannie wyselekcjonowanych wiórek kokosowych, został odznaczony certyfikatem „Doceń Polskie” za wybitną jakość i niską cenę. Rekomendowany diabetykom.
Średnioziarnista mąka kokosowa to aromatyczny produkt stworzony z myślą o osobach poszukujących zdrowej alternatywy dla mąk zbożowych. Mielony w Polsce ze starannie wyselekcjonowanych wiórek kokosowych, został odznaczony certyfikatem „Doceń Polskie” za wybitną jakość i niską cenę. Rekomendowany diabetykom.
Nasza mąka orkiszowa gruboziarnista pochodzi z pełnowartościowej polskiej pszenicy, wolnej od zanieczyszczeń i z natury niewymagającej nadprogramowego nawożenia. Mąka jest mielona na Podbeskidziu według tradycyjnego procesu produkcji i zachowuje na długo swoje prozdrowotne właściwości.
Nasza mąka ryżowa to drobnomielony, wysokogatunkowy produkt pochodzenia holenderskiego. Dzięki mieleniu techniką zróżnicowanej granulacji uzyskuje proporcjonalnie wysoką zawartość białka przy niskich zakresach energetycznych – jest dietetyczna. Z natury nie zawiera alergenów, stosują ją osoby chore na celiakię.
Płatki orkiszowe - cenione za wartości odżywcze i pyszny, orzechowy smak. To doskonały pomysł na lekkie i pożywne danie, które przyrządzimy w szybki sposób, na ciepło lub na zimno.
Płatki orkiszowe - cenione za wartości odżywcze i pyszny, orzechowy smak. To doskonały pomysł na lekkie i pożywne danie, które przyrządzimy w szybki sposób, na ciepło lub na zimno.
Ryż basmati Grupy MTS sprowadzamy z regionów jego rodzimego występowania – pakistańskich podnóży Himalajów. Poddawany starannej kontroli w europejskich laboratoriach zachowuje swoje właściwości wyjątkowo długo i jest dziś najlepszym wyborem spośród innych ryży dostępnych na polskim rynku.
Nasz ryż brązowy zbierany jest w nizinnych obszarach Pendżabu – regionie niezwykle bogatym w minerały – dzięki czemu możemy sprzedawać produkt jakościowo najlepszy. Jego oryginalny smak i szerokie zastosowanie sprawiają, że na Twoim stole zagości to, co w naturze najlepsze.